En nydelig kjøttdeiggryte med grønnsaker. En gryte som varmer godt på kalde og sure dager, men du kan jo spise den når som helst. Vil du lage denne glutenfri, sjekk kraften du bruker. De fleste buljongterninger inneholder gluten.

Vi er 6 personer til middag i dag, så da lager jeg oppskrift til 6.

Er dere 4 personer, bruk 400 gram kjøttdeig. Og trekk fra 2 gulrot og 2 potet. 

DU TRENGER

(til 6 personer)

600 gram kjøttdeig

2 fedd hvitløk

1 løk

6 gulrot (middels store)

7 poteter (middels store)

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpuré

2 ts tørket timian

2-3 laurbærblad

0.5 stk chili

1 rød paprika

3 dl oksekraft

Salt

Pepper

Olje til steking

SLIK GJØR DU

Varm opp en stor gryte med litt olje. Tilsett oppkuttet løk, chili og hvitløk og stek til løken er myk og blank.

Tilsett kjøttdeig og stek den til den er brunet.

Tilsett gulrøtter og poteter og la det steke i noen minutter sammen med kjøttet.

Tilsett hakkede tomater, paprika, tomatpure, oksekraft, laurbærblad og tørket timian. Bland godt sammen.

La gryten småkoke under lokk i ca. 20-25 minutter til grønnsakene er møre.

Server gjerne med et dryss persille og noe godt brød.