Verdensmat har Norges største krydderutvalg. Her finner dere mange kryddersorter fra de
Verdensmat
Sursildkrydder
Dette er en klassisk, nordeuropeisk krydderblanding for å lage sursild. Men den kan også brukes til agurker og pickles.
Røyksalt
Røyksalt er lite i bruk i dagens norske kjøkken, men har urgamle tradisjoner nettopp her til lands. Mirakelsaltet ble nemlig funnet opp av danske eller norske vikinger, og det gir en deilig røyktone til fisk, kjøtt, fugl og grønnsaker.
Hvalkrydder
Hval krydres oftest med kun salt og pepper i Norge. Men hvalkjøtt har også lenge vært en yndet råvare verden rundt. Denne kryddermiksen henter derfor inspirasjon fra gamle, utenlandske oppskrifter, samtidig som den bruker gammelnorske smaker som kvann.
Blåskjellkrydder
Blåskjellkrydder er den lette, lille krydderposen du kan ta med deg i fjæra når det er håp om å finne ferske blåskjell. Eller til å krydre skjellene hjemme på kjøkkenet.
Ramsløk
Ramsløk er Nord-Europas hvitløk! Det vil si, den er mildere og rundere i smaken, og gir en behagelig tone av hvitløk og løk til kald- og varmmat.
Tapaskrydder
Tapaskrydder, eller “Smaken av Spania”, er krydderblandingen som tilføyer autentisk spansk smak til varmrettene
Gurkemeie 50 gram
Kurkuma eller gurkemeie er tørket og malt kurkumarot, som er en nær slektning av ingefærrot og ligner den i utseendet.
Vaniljesukker, ekte
Ekte vaniljesukker består kun av vaniljefrø og sukker. Dette er i sterk motsetning til “vanlig” vaniljesukker, som består av sukker og det syntetisk produserte stoffet vanillin. Smakene ligner, men er de langt fra de samme.
Stjerneanis
Stjerneanis er den vakre utgaven av anis. Smaksmessig er de to krydderene så like at de til dels kan erstatte hverandre.
Nellik, malt
Nellik i pulverform brukes mest i baksten i Norge – ikke minst i julebaksten. Men på kontinentet, og ikke minst i Asia, er nellikpulver også et mye brukt krydder til for eksempel kjøttretter.
Nellik, hel
Hele nellikspiker er blant de viktigste krydderene som drev handelen på Østen i århundrer. De er viden brukt i all verdens kjøkken, både i varmmat og desserter.
Kardemomme, malt
Kardemomme er et av hovedkrydderne i India, Midtøsten og Sørøst-Asia. Den er bestanddel i de fleste karrimikser.
Pumpkin spice
Dette er det klassiske, amerikanske gresskarkrydderet til søte retter, og da særlig til tradisjonskaken pumpkin pie.