Verdensmat har Norges største krydderutvalg. Her finner dere mange kryddersorter fra de
Verdensmat
Safran, 1g
Safran er blant verdens mest eksklusive og velsmakende krydder. Så står da også en ris smakssatt med safran i en helt egen klasse. Og kombinasjonen safran og skalldyr er intet mindre enn en kulinarisk perfeksjon.
Syltekrydder, 60g
Dette er et klassisk europeisk syltekrydder, etter oppskrifter fra Norden, Tyskland, Frankrike og Russland. Krydderet er særlig beregnet på sylteagurker, men passer like godt til andre grønnsaker og mixed pickles.
Sursildkrydder, 65g
Dette er en klassisk, nordeuropeisk krydderblanding for å lage sursild. Men den kan også brukes til agurker og pickles.
Hvalkrydder, 60g
Hval krydres oftest med kun salt og pepper i Norge. Men hvalkjøtt har også lenge vært en yndet råvare verden rundt. Denne kryddermiksen henter derfor inspirasjon fra gamle, utenlandske oppskrifter, samtidig som den bruker gammelnorske smaker som kvann.
Blåskjellkrydder, 50g
Blåskjellkrydder er den lette, lille krydderposen du kan ta med deg i fjæra når det er håp om å finne ferske blåskjell. Eller til å krydre skjellene hjemme på kjøkkenet.
Ramsløk, 10g
Ramsløk er Nord-Europas hvitløk! Det vil si, den er mildere og rundere i smaken, og gir en behagelig tone av hvitløk og løk til kald- og varmmat.
Tapaskrydder, 40g
Tapaskrydder, eller “Smaken av Spania”, er krydderblandingen som tilføyer autentisk spansk smak til varmrettene
Gurkemeie, 50g
Kurkuma eller gurkemeie er tørket og malt kurkumarot, som er en nær slektning av ingefærrot og ligner den i utseendet.
Vaniljesukker, ekte, 100g
Ekte vaniljesukker består kun av vaniljefrø og sukker. Dette er i sterk motsetning til “vanlig” vaniljesukker, som består av sukker og det syntetisk produserte stoffet vanillin. Smakene ligner, men er de langt fra de samme.
Stjerneanis, 22g
Stjerneanis er den vakre utgaven av anis. Smaksmessig er de to krydderene så like at de til dels kan erstatte hverandre.
Nellik, malt, 50g
Nellik i pulverform brukes mest i baksten i Norge – ikke minst i julebaksten. Men på kontinentet, og ikke minst i Asia, er nellikpulver også et mye brukt krydder til for eksempel kjøttretter.
Nellik, hel, 35g
Hele nellikspiker er blant de viktigste krydderene som drev handelen på Østen i århundrer. De er viden brukt i all verdens kjøkken, både i varmmat og desserter.
Kardemomme, malt, 40g
Kardemomme er et av hovedkrydderne i India, Midtøsten og Sørøst-Asia. Den er bestanddel i de fleste karrimikser.
Pumpkin spice, 55g
Dette er det klassiske, amerikanske gresskarkrydderet til søte retter, og da særlig til tradisjonskaken pumpkin pie.